2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Allianz-csoport első ízben jelentett be konkrét köztes célokat a befektetési portfóliójával kapcsolatos kibocsátás csökkentésére

A biztosítócsoport 2025-ig kitűzött célja, hogy a befektetési portfóliójában szereplő bizonyos eszközosztályokkal kapcsolatos kibocsátást 25 százalékkal a 2019-es szint alá csökkentse.

Az Allianz az általános követelmények mellett valamennyi befektetését abból a szempontból is megvizsgálja majd, hogy azok tárgya összeegyeztethető‑e a párizsi éghajlatvédelmi megállapodás 1,5 °C-os célértékével – ismertette a Portfolio.

Az Allianz csoport ambiciózus fenntarthatósági célokat alakított ki üzletágainak működése és tevékenysége során, ezzel támogatva az éghajlatbarát gazdaságra történő átállást.

Ennek keretében a biztosítótársaság vállalja, hogy a következő öt évben – a 2019‑es szinthez képest – 30 százalékkal csökkenti a tevékenységéből származó üvegházhatású gázokat.

Az Allianz már jelenleg is számos egyedi kialakítású, környezeti vagy társadalmi előnyökkel járó terméket és szolgáltatást kínál, és piacvezető a megújuló energiák finanszírozása terén.

„A változást a saját házunk táján kezdjük, majd másokat is segítünk a karbonsemlegesség elérésében. Meggyőződésünk, hogy azzal, hogy éghajlatvédelmi és fenntarthatósági szempontokat építünk be működésünkbe, megváltozik a befektetési stratégiánk is” – állítja dr. Günther Thallinger, az Allianz-csoport befektetéskezelésért és ESG-szempontokért felelős igazgatósági tagja. 

A kibocsátáscsökkentést szolgálja az is, hogy a társaság fokozza az éghajlatbarát technológiákra irányuló befektetéseit, és tartózkodik a magas szén-dioxid-kibocsátással járó üzleti modellekbe történő beruházásoktól. Emellett az ENSZ által életre hívott Net-Zero Asset Owner Alliance-ben (Nettó Zéró Eszköztulajdonosi Szövetség, AOA) részt vevő partnereivel karöltve a kibocsátáscsökkentési célkitűzést megalapozó módszerek kidolgozásában is részt vett.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam