2021. október 22., Előd
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerésben részesült a BorsodChem

A BorsodChem az EcoVadis nemzetközi minősítő szervezet legfrissebb felmérése alapján első ízben nyerte el az EcoVadis Platina medálját a 2020-ban végzett fenntarthatósági és CSR-tevékenységéért.

 A fenntartható fejlődésben évről évre elért eredményei alapján a BorsodChem az értékelésben részt vevő vegyipari és rokon ágazatokban működő vállalatok legjobb 1 százalékába került – számolt be a Piac és Profit.

Az EcoVadis egyedi módszertannal dolgozó, független és világszerte elismert szervezet, amely jelenleg 160 országban, 200 iparágban mintegy 75 ezer szervezet fenntarthatósági tevékenységét elemzi és értékeli. 

A szervezet a környezetvédelem, a munkaügy és emberi jogok, az etika, valamint a fenntartható beszerzés témaköreiben értékeli a vállalat teljesítményét, feltárja az erősségeket és a fejleszthető területeket.

A kapott, eddiginél is magasabb pontszám annak köszönhető, hogy a vállalat átfogó fenntarthatósági irányelveket követ, aktívan közreműködik olyan nemzetközi szakmai szervezetek munkájában, mint az UNGC és TfS (Together for Sustainability), valamint a fenntarthatósági szemlélet beszerzési elvekbe történő integrálásával és fejlesztésével jelentős javulást ért el a fenntartható beszerzés területén.

Az EcoVadis komplex és egységes értékelési módszertanának segítségével a BorsodChem fel tudja deríteni az iparág számára mérvadó elsődleges fenntarthatósági kockázatokat, a szabályozási környezet változásait, valamint kiválaszthatja az aktuális fókuszterületeket és megoszthatja a jó gyakorlatokat.

Neked ajánljuk
A klímavédelem nem drága, sőt: egyenesen lökést adhat a gazdaságnak Az acélipari óriás is elkötelezte magát a zöldülés mellett Először rendeznek oktatási konferenciát a fenntartható divatról Közép-Európában A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam