2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A téli turizmus is alkalmazkodhat a kedvezőtlen klímatrendekhez

A síközpontok számára a klímaváltozás okozza a legnagyobb aggodalmat. Nehéz eldönteniük, milyen befektetésekkel tudják biztosítani a jövőbeli működésüket. Jelenleg tudósokkal karöltve azon dolgoznak, hogy megtalálják a legoptimálisabb választ a rájuk váró kihívásokra.

Vajon merre haladunk: afelé, hogy biztosítsuk a hótakarót, vagy hagyjuk a dolgokat a maguk útján haladni? Ez a kérdés, és jelenleg erre a klímatudósok adhatnak választ – mutat rá Cédric Fermond síközpont-igazgató.

Kerekeken csúszó kutyaszán, görgős sí és korcsolya – a turisztikai szolgáltatók az alacsonyabban fekvő helyszínek esetében már ma is próbálják változatosabbá tenni az elérhető aktivitásokat.

Az Euronews Alpokban készített riportjában bepillantást nyerünk a jövő „téli” turizmusának sajátos világába.

Forrás: euronews/youtube.com
Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: euronews.com
Vissza
Hírfolyam