2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Béka Díj a fenntartható üzleti gondolkodásért

Immár 20. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat a Deloitte Magyarország. Fenntarthatósági jelentésével a Lidl Magyarország lett az idei díjazott, a különdíjat a Nanushka nyerte el. Mindkét vállalat első alkalommal adott le ilyen beszámolót. 

A 13 tagú, független szakértői zsűri mindkét beszámolót kiemelkedőnek találta, azok nem csupán jól strukturáltak és a vállalati működés minden területére kiterjedők voltak, de átlátható módon jelenítették meg a környezeti és társadalmi hatásokat, valamint ezen keresztül a fenntartható fejlődési célokhoz történő hozzájárulásukat.

Törekszünk az egészséges, fenntartható és hazai forrásból származó termékkínálat bővítésére, segítjük a hátrányos helyzetű családokat. Büszkeség számunkra, hogy a fenntarthatósági céljainkat és eredményeinket bemutató első jelentésünk szakmai körökben ilyen megtisztelő elismerésben részesült

– idézi a greendex.hu Tőzsér Juditot, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetőjét.

A Nanushka amellett, hogy mostantól évente tervezi majd publikálni a jelentést, komoly célokat is kitűzött: a cég az évtized végére a felére akarja csökkenteni a kibocsátását, és 2050-re szeretné elérni a karbonsemlegességet. Emellett 2025-re 100%-ban fenntartható forrásból kívánja beszerezni az alapanyagokat.

Fotó: Shuttestock
Neked ajánljuk
Az ALDI mindenkinek megfizethetővé tenné a fenntartható vásárlást Új, fenntartható közgazdaságra van szükség Jobb a mosható pelenka! Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam