2022. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klíma érdekében a raktárak működését is újra kell gondolnunk

A termékek gyártása és kereskedelme az egész világunkat behálózó helyszíneken és útvonalakon, a legkülönbözőbb módokon járul hozzá a klímaváltozást okozó gázok kibocsátásához. A raktárak üzemeltetése és a hozzájuk kapcsolódó anyagmozgatás minden gyártó- és kereskedelmi egységben meghatározó folyamat, a fenntartható megoldások kapcsán mégis ritkán kerülnek terítékre.

Az energiahatékonyság a raktárban egy olyan terület, ahol a Jungheinrich már ma is első helyen áll, az innovatív energiarendszerek fejlesztésében pedig vezető pozíciót tölt be. Energiatakarékos targoncáikkal és intelligens automatizálási megoldásaikkal csökkentik az intralogisztikához kapcsolódó szén-dioxid mennyiségét  – derül ki a Newtechnolog.hu cikkéből.

A vállalatnál és a teljes szállítói lánc mentén bevezetett rendszerszintű fenntarthatóság-menedzsment által a konszern egyértelmű felelősségi köröket határoz meg és átláthatóságot teremt a fenntarthatóság érdekében. A vállalat 1953-as megalapítása óta az elektromos meghajtás mellett teszi le a voksát: ma már a Jungheinrich által gyártott targoncák mintegy 98 százaléka elektromos meghajtású. Emellett a targoncák ipari újra hasznosításával is hozzájárulnak a klímavédelemhez.

A használt gépek felújítása és két, néha három életciklus elérése nagyban csökkenti az alapanyag- és energiafelhasználást – az új berendezés gyártásához képest 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást eredményez.

A gépgyártó szektorban a Jungheinrich már jelenleg is a leginkább fenntartható vállalatok két százalékába tartozik. A vállalat a „50 Sustainability & Climate Leaders“ elnevezésű kezdeményezésben is szerepet vállal, amely azon vezető vállalatokat tömöríti, amelyek stratégiájuk kialakítása során a klímavédelmet és fenntarthatóságot kiemelten kezelik, és működésüket ezen elvek mentén szervezik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: newtechnology.hu
Vissza
Hírfolyam