2021. április 17., Rudolf
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Igyekeznek zöldülni az olajipar óriásai: az ENI is belép a sorba

Nyomás alatt az olajipar: az olasz Eni a legújabb energiavállalat, amely igyekszik megfelelni az elvárásoknak. A vállalat célja, hogy 2050-re elérje a karbonsemlegességet, illetve Európa egyik legnagyobb zöld kiskereskedelmi hálózatává váljon.

A vállalat, amelynek bevételei legfőképp olajból és gázból származnak, a 2050-es szén-dioxid-mentesítési célt a biofinomítók és a megújuló kapacitások növelésével, erdészeti kezdeményezésekkel, szén-dioxid-leválasztással és más zöld projektekkel érné el – írta meg az Nrgreport.

Az Eni a zöld átalakulás felgyorsítása érdekében 2050-re a jelenlegi 300 megawattról 60 gigawattra emeli megújulókapacitását.

A vállalat azt is bejelentette, hogy összeolvasztja megújuló- és kiskereskedelmi üzletágait, hogy ügyfélkörét már a zöld ambíciókkal összhangban növelje. A csoport a következő négy évben évi 7 milliárd euró elköltését tervezi, amelynek több mint 20 százalékát zöld projektekre, valamint az egyesült megújuló és kiskereskedelmi üzletágra szánják.

Az olaj- és gáztermelés előzetes terveik szerint évente 4 százalékkal emelkedik, az olajtermelés 2025-ben éri el a csúcsot, a gáz pedig 2050-ben várhatóan a portfólió mintegy 90 százalékát teszi majd ki.

Neked ajánljuk
Az állami olajvállalatokat nem hatják meg a klímacélok A fenntarthatóság szem előtt tartásával nemcsak a környezet, de a lábadozó gazdaság is jól jár Meddig drágulhatnak az uniós szén-dioxid-kvóták? Az „élő fűnyíró” bölényeken múlhat a spanyol erdők sorsa Közel 300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam