2021. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Európai Bizottság a tagállamok és az ipari szereplők közti partnerségekben látja a zöld átmenet biztosítékát

Tíz új európai partnerség létrehozását javasolja az Európai Bizottság a tagállamok és az ipari szereplők között, hogy felgyorsuljon az átmenet a zöld, klímasemleges és digitális Európa felé, az európai ipar pedig ellenállóbb, versenyképesebb legyen – közölte az uniós bizottság kedden.

A tájékoztatás szerint az unió közel 10 milliárd euró összegű finanszírozást fog erre a célra biztosítani, amelyet a partnerek legalább ezzel megegyező összegű beruházással egészítenek ki – ismertette az MTI alapján a Webrádió.

Az ipari szereplőkkel tervezett partneri kapcsolat célja, hogy a köz- és magánforrások mozgósítása révén javítsák és felgyorsítsák az új innovatív megoldások kifejlesztését és térnyerését a különböző ágazatokban.

A partnerség a köz- és a magánszféra szereplőinek széles köre előtt nyitva áll, mint például az iparvállalatok, az egyetemek, a kutatószervezetek, a helyi, regionális, nemzeti vagy nemzetközi közintézmények, valamint a civil társadalmi szervezetek, köztük alapítványok és nem kormányzati szervezetek előtt.

A javasolt intézményesített európai partnerségi kapcsolatok többek között arra irányulnak, hogy az EU jobban felkészüljön és eredményesebben reagáljon a fertőző betegségekre; a tiszta légi közlekedés előmozdítása érdekében lendületet kapjon az alacsony szén-dioxid-kibocsátású légi járművek kifejlesztése, kiépüljön a tiszta hidrogéntechnológiák európai értéklánca, támogatásban részesüljön a megújuló biológiai nyersanyagok felhasználása és a vasúti közlekedés versenyképesebbé váljon.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra Ha nem teszünk a környezetkárosítás ellen, az emberi jogok is sérülni fognak Újabb felmérést készít az élelmiszer-hulladékról a Nébih A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre
Tovább a forrásra: webradio.hu
Vissza
Hírfolyam