2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mennyire zöld valójában a Coca-Cola?

A New Plastics Economy adatai szerint több mint 200 ezer palack Coca-Cola termék gördül le percenként globálisan a futószalagról, ezért nem csoda, hogy a világ legnagyobb üdítőital-gyártó cégének műanyagcsomagolóanyag-felhasználása meghaladja évente a 3 millió tonnát.

A Break Free From Plastic mozgalom 2020-ban immár sorozatban harmadszor tette a legnagyobb mértékű műanyagszennyezést okozó vállalatok objektív rangsorának élére a Coca-Colát – idézi a Hell ügyvezetőjének blogbejegyzését a Világgazdaság.

A mozgalom értékelése szerint az elmúlt évben a Coca-Cola nem ért el mérhető előrelépést a környezetkárosítás csökkentése terén, hiába hallunk lassan napi szinten távolba mutató célkitűzéseikről és nehezen megfogható ígéreteikről.

Miközben a Break Free From Plastic mozgalom a „Legnagyobb műanyagszennyező” bizonyítványt állította ki a cégnek, a 2020-as Dow Jones Fenntarthatósági Index ismét a Coca-Cola HBC-t minősítette Európa legfenntarthatóbb italgyártó vállalatának. A Hell Energy ügyvezetője szerint ez a nyilvánvaló paradoxon. 

Az ügyvezető meglátása szerint egy felelős gyártó a környezeti szerepvállalás részeként a profitot megfelelő beruházásokba fekteti, amely az ő esetükben egy ugyan drágább, de környezetkímélőbb csomagolási formára történő áttérés lenne.

A New Plastics Economy kétszínűséggel kapcsolatos kritikájára reagálva a Coca-Cola aláhúzta: a korábbi évtizedekben meghiúsult műanyag-felhasználási vállalásaikat fontos tanulópénznek tekintik. Jelenleg a vállalat World Without Waste (Hulladék nélküli világ) stratégiája keretében és az Ellen MacArthur Alapítvánnyal való együttműködés során is azon dolgozik, hogy csomagolási lábnyomukat csökkentsék.

Neked ajánljuk
Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola Magyarországon teszteli az új csomagolási fejlesztését a Coca-Cola A McDonald's itthon 800 millió forintot fordít a műanyag eszközök lecserélésére Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam