2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb zöldkötvény-kibocsátást hajtott végre a CTP

A kereskedelmi ingatlanfejlesztő és -kezelő cég február 18-án 500 millió euró értékben, harmadszorra bocsátott ki zöldkötvényt. Ezzel 1,55 milliárd euróra növelve az értékpapírokból származó bevételeit a 2020. szeptemberi első kibocsátás óta.

Az első két kibocsátáshoz hasonlóan a harmadik tranzakció is a vállalat Zöld Kötvény Keretrendszerén belül valósult meg, követve a CTP stratégiáját, amelynek megfelelően a fenntarthatóság iránti elköteleződésüket hangsúlyozva kizárólag zöldkötvényeket kívánnak kibocsátani a jövőben – adta hírül a Portfolio.

A Moody's és az S&P hitelminősítők is megerősítették a kötvények CTP Baa3 (stabil) és BBB (stabil) befektetői besorolását.

A kibocsátást erős érdeklődés kísérte a befektetők részéről, a kötvényekre több mint 150 intézményi befektetőtől érkeztek ajánlatok. A végleges allokációt elsősorban a kibocsátott kötvények 80 százalékát felvásárló európai vagyonkezelők és biztosítók között hajtották végre, a bankoknak és más befektetőknek a vállalat 10-10 százalékot biztosított.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam