2021. augusztus 3., Hermina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb zöldkötvény-kibocsátást hajtott végre a CTP

A kereskedelmi ingatlanfejlesztő és -kezelő cég február 18-án 500 millió euró értékben, harmadszorra bocsátott ki zöldkötvényt. Ezzel 1,55 milliárd euróra növelve az értékpapírokból származó bevételeit a 2020. szeptemberi első kibocsátás óta.

Az első két kibocsátáshoz hasonlóan a harmadik tranzakció is a vállalat Zöld Kötvény Keretrendszerén belül valósult meg, követve a CTP stratégiáját, amelynek megfelelően a fenntarthatóság iránti elköteleződésüket hangsúlyozva kizárólag zöldkötvényeket kívánnak kibocsátani a jövőben – adta hírül a Portfolio.

A Moody's és az S&P hitelminősítők is megerősítették a kötvények CTP Baa3 (stabil) és BBB (stabil) befektetői besorolását.

A kibocsátást erős érdeklődés kísérte a befektetők részéről, a kötvényekre több mint 150 intézményi befektetőtől érkeztek ajánlatok. A végleges allokációt elsősorban a kibocsátott kötvények 80 százalékát felvásárló európai vagyonkezelők és biztosítók között hajtották végre, a bankoknak és más befektetőknek a vállalat 10-10 százalékot biztosított.

Neked ajánljuk
A zöldgazdaság megteremtéséről egyeztettek a visegrádi országok jegybankelnökei Rekordösszegben bocsátott ki zöldkötvényt a Hell Klímavám és a szén-dioxid-kvótákkal kapcsolatos nagyobb szigor jöhet az unióban Elbírálták a Zöld Busz Program első pályázatait Szélsőségesen alacsony a Nagy-sóstó vízszintje, beavatkozásra van szükség
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam