2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megreformált csomagolásokkal készül a húsvétra a brit Aldi

Összesen 2 millió darab műanyagtól szabadítja meg a húsvéti ünnepekre készült édességeit a brit kiskereskedelmi lánc.

Bizonyos húsvéti csokitojások alja lapos, azaz négyzet alakú lesz. Ez a lépés ugyanis lehetővé teszi, hogy ne dőljenek el a tojások, így pedig a belső műanyag csomagolásra sincs szükség. Összesen 6 húsvéti termékcsoport újul meg és lesz teljesen műanyagmentes – írja a Napi.hu.

Ezenkívül más megoldásokkal is igyekszik megszabadulni a felesleges műanyagtól a cég.

A termékek csomagolásán a hagyományosan műanyagból készült átlátszó „ablakokat” például farostból készült komposztálható cellulózfóliára cserélik. Jön egy teljesen fenntartható csokoládédoboz is, amihez a betét újrahasznosított burgonyahéjból készült.

Az áruházlánc, amely egyébként tavaly több mint 5,5 millió darab műanyagot vont ki a termékeinek a csomagolásából, a mostani intézkedésekkel 29 tonna műanyagnak int búcsút. A cég célja, hogy 2025 végéig az összes termékének a csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

Neked ajánljuk
Hol tart a körforgásos gazdaság megvalósítása? Környezetbarát csomagolásokkal vág neki a húsvéti szezonnak a csokióriás A műanyaghulladék a Fekete-tenger élővilágára is veszélyt jelenthet Az elit életmódváltása feltétlenül szükséges a klímacélok teljesítéséhez Az Északi-tenger mélyén heverő világháborús hulladékok hatásait kutatják Németországban
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam