2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fosszilis beruházások támogatásának beszüntetését várják a Világbanktól

Közeli források szerint Európai vezetők megsürgették a Világbank vezetését, hogy fektessenek nagyobb hangsúlyt a klímastratégiára, és hagyjanak fel az olaj- és szénipari projektek támogatásával, illetve fokozatosan szüntessék meg a földgázprojektekbe történő beruházásokat.

Európa néhány nagyobb országát és Kanadát képviselő világbanki vezetők 6 oldalas levélben üdvözölték, hogy a bank láthatóan tesz erőfeszítéseket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére, ugyanakkor azt is sürgették, hogy ne érjék be ennyivel – írja a Reuters alapján az Nrgreport.

„Úgy gondoljuk, hogy a Világbanknak most már tovább kellene lépnie, és ki kellene zárnia minden szénnel és olajjal kapcsolatos beruházást”

– fogalmaz a levél, amelynek a Világbank megerősítette a kézhezvételét, de nem hozta nyilvánosságra a teljes tartalmát. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a Világbank és testvérszervezetei az elmúlt öt évben 83 milliárd dollárt biztosítottak a klímaváltozás elleni küzdelemre.

A Világbank washingtoni központja Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: nrgreport.com
Vissza
Hírfolyam