2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2030-ra a vállalatok 24 százaléka lehet karbonsemleges

A Fidelity International befektetési szolgáltató elemzői felmérése szerint a fenntarthatóság felértékelődésének köszönhetően világszerte a vállalatok 24 százaléka lehet karbonsemleges 2030-ra.

Az európai vállalatok járnak elől a kibocsátás csökkentésében, 2030-ra 30 százalékuk érheti el a karbonsemlegességet. A Távol-Kelet kissé lemaradt ezen a téren, ott 23 százalék lehet az arány 10 éven belül, Kínában és Japánban kicsit még alacsonyabb. Észak-Amerikában 20 százalék körül lehet az arány, míg Dél-Amerikában 10 százalék alatt maradhat – idézi a vállalat közleményét az MTI.

A hosszabb távú becslésekből ugyanakkor az is kiderül, hogy 2050-re a világ minden részén átlépheti az 50 százalékot, Európában a 70 százalékot is a karbonsemleges vállalatok aránya.

A befektetési szolgáltató az éghajlatváltozást nemcsak a társadalom, hanem az üzleti élet számára is az egyik legnagyobb veszélynek tartja, ezért elvárják a partnereiktől, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel. Örömmel látják ugyanakkor, hogy a fenntarthatóság a világ minden részén egyre inkább felértékelődik. A legfrissebb felmérésben a Fidelity elemzőinek 54 százaléka számolt be arról, hogy a hozzájuk tartozó cégek többsége ezzel is foglalkozik, noha tavaly még csak 46 százalék, 2017-ben pedig 13 százalék volt az arány.

A Fidelity International évente közzétett elemzői felmérése csaknem 15 ezer vállalati kapcsolatfelvétel eredményét foglalja össze. A karbonsemlegességi előrejelzések a cégek jelenlegi tervein alapulnak, az előírások szigorodása miatt idővel felfelé módosulhatnak – olvasható a közleményben.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam