2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újít a csomagolások terén a Tesco

Az áruházakban keletkező papírszemét újrahasznosításával előállított papírzacskókat fognak kínálni.

Szövetséget kötött a magyarországi Tesco-hálózatot is működtető Tesco Central Europe és a csomagolásokkal és papírfeldolgozással foglalkozó Mondi a boltokban keletkező papírhulladék újrahasznosítására – számolt be róla a Napi.hu.

Az együttműködésben a kiskereskedőhöz érkező áruk papírcsomagolását fogják újrahasznosítani úgy, hogy a Mondi bevásárlószatyrokat készít belőlük.

Ez az első alkalom, hogy a Tesco ilyen típusú együttműködésre lép egy papírfeldolgozóval. Külön öröm a kelet-közép-európai régió gazdaságának, hogy a Mondi csehországi gyárában végzik a Tesco-hulladék feldolgozását.

A Tesco arra törekszik, hogy a csomagolás terén 2025-re 100 százalékban újrahasznosítható eszközöket használjon – mondta Hevesi Nóra, a kiskereskedő magyar leányvállalatának kommunikációs főnöke. Eddig sikerült megválniuk 454 tonna nehezen újrahasznosítható csomagolóanyagtól. A Tesco–Mondi-együttműködésből származó EcoVantage márkanevű papírzacskókat novemberben tesztelték a visegrádi országokban.

Fotó: mondigroup.com
Neked ajánljuk
A nagyvállalatok is lépnek a környezettudatos csomagolások felé A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? Viking sisakra hajazó pohárral zöldülhet a kávéipar Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam