2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb ingatlanfejlesztő bocsát ki zöldkötvényt jövőbeli fenntartható projektjeinek finanszírozására

Az Atenor 2021. március 12-én 4 és 6 éves zöldkötvényeket bocsátott ki Belgiumban lakossági befektetők és (bizonyos mértékben) minősített befektetők számára.

Sorra jelentik be az ingatlanos cégek, hogy zöldkötvények kibocsátásával fogják a jövőbeli fenntarthatósági szempontoknak megfelelő projektjeiket finanszírozni. A belga piacon most az Atenor hozott kötvénykibocsátási döntést – írja a Portfolio.

A zöldtermékekből származó bevételt– amelynek minimális összege 65 millió euró, a maximális kihelyezése pedig 100 millió euró lehet – az Atenor teljes egészében, vagy részben zöld és energiatakarékos ingatlanprojektek finanszírozásra vagy refinanszírozásra fordítja.

A cég 24,13 millió eurós nettó eredménnyel zárta a 2020-as pénzügyi évet, ami 5 országban 9 projektet érint. Többek között belga irodaépületeket és lakóprojekteket értékesítettek, valamint a hazai piacon a Váci Greens E épületének eladása (már korábban létrejött a megállapodás, de csak tavaly készült el az épület) is a tavalyi bevételt növelte. 2020 végéig 1,27 millió négyzetméter fejlesztést tudhat maga mögött az Atenor.

Neked ajánljuk
Az állami olajvállalatokat nem hatják meg a klímacélok A fenntarthatóság szem előtt tartásával nemcsak a környezet, de a lábadozó gazdaság is jól jár Meddig drágulhatnak az uniós szén-dioxid-kvóták? Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam