2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy amerikai startup felszámolná az online vásárlással járó csomagoláshegyeket

Az Olive által kifejlesztett rendszer a felesleges ki- és bedobozolás megszüntetésével keltheti fel a kényelemszerető és környezettudatos vásárlók figyelmét.

Aki letölti az Olive appot vagy Chrome-bővítményt, az összes kiskereskedelmi divatáru-megrendelését egyetlen küldeményben kaphatja meg „bőröndbe csomagolva”, a kiválasztott időpontban – számolt be a Glossy alapján a Kosérérték.hu.

A bőröndöt később begyűjtik a vásárló küszöbéről, vagy a visszáruküldemény csomagolására használják fel.

Az Olive mostanáig több száz márkával és kiskereskedelmi partnerrel kötött megállapodást, mint az Outdoor Voices, a Revolve vagy a Saks Fifth Avenue.

„Hihetetlen, hogy az e-kereskedelem 25 éve alatt mindig vártuk ezt a nagy áttörést, miközben a házhoz szállításban az alaphelyzet még mindig az, hogy egyszer használatos és egy irányban alkalmazott csomagolások milliárdjai vesznek részt” – fogalmazott az Olive ötletgazdája, Nate Faust.

Forrás: Olive/youtube.com

Egy saját, többször használatos kiszállítási rendszer működtetése jelentős terhet róna a vállalatokra, az Olive használatával ugyanakkor a kiskereskedőkre nem hárulnak plusz költségek, és a fogyasztóknak is csak a szokásos szállítási díjakkal kell számolniuk. Az Olive bevétele abból származik, hogy minden általa kiszállított megrendelésből részesedik.

A vállalkozás jelenleg az Egyesült Államok lakosságának körülbelül egyharmadát képes kiszolgálni. Mivel a márkák a központokba való szállítás során hagyományos csomagolási módokat alkalmaznak, a csomagolás eltüntetése a beszállítói területen nem valósulhat meg. Ugyanakkor ha egy beszállítótól kellő mennyiség érkezik, az Olive ingyenes tárolókat biztosít a számára, bekapcsolja a szállítási rendszerébe.

Neked ajánljuk
Környezetbarát nyugtát vezet be a Lidl A videójátékok környezeti lábnyomán is faraghat a Microsoft India is lép az egyszer használatos műanyagok ellen A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: kosarertek.hu
Vissza
Hírfolyam