2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem fenntartható befektetésektől óv az Európai Értékpapír-piaci Hatóság

A hatóság szerint a környezetszennyező cégekbe fektetőket a klímaváltozás miatt szaporodó károk érzékenyebben fogják érinteni, mint azokat, akik zöld cégekbe invesztálnak.

A klímaváltozás hatásai nem csak a környezetet, de a piacot sem fogják kímélni: az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) 24 ezer, összesen 10,7 billió euró értékű pénzügyi alap kitettségét vizsgálta meg.

Eredményeik alapján az úgynevezett barna, vagyis hagyományos szektorokba fektetők pénze nagyobb veszélyben van, mint azoké, akik a zöld cégekbe invesztálnak.

Ennek oka, hogy a zöld befektetések jellemzően kevésbé koncentrálódnak egy-egy cégnél, sokkal jellemzőbb, hogy azok, akik ilyenre szánják a pénzüket, többféle vállalatot választanak ki a céljaiknak.

A zöldbefektetések népszerűsége valóban világszerte növekedőben van: globálisan 1600 milliárd dollár fölé ugrott a fenntarthatósági célokat figyelembe vevő ESG-alapok kezelt vagyona, ami azt jelenti, hogy 2017 óta tízszeres emelkedést láthattunk.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam