2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az újrahasználatot népszerűsítő kampányt indít az IKEA

„Adjunk együtt új értelmet a dolgoknak!” néven eddigi legnagyobb fenntarthatósági kampányát  indította el március elején a lakberendezési áruház. 

A kampány rámutat arra, hogy fenntartható módon élni egyszerű, s közben a környezetünket óvhatjuk és pénzt takaríthatunk meg. A 360 fokos integrált kampány saját, dedikált weboldal, tv-reklámok, közösségi platformok, kültéri hirdetések, influenszerek és áruházi kommunikáció révén valósul meg – írja a Dont Waste It.

A kampány három alappillérre fókuszál: jobb alapanyagok, az IKEA szakértelmét megosztó DIY-inspirációk és bútor-újrahasznosítási tippek, illetve fenntartható szolgáltatások.

„Az IKEA-nál azt valljuk, hogy a tárgyak nem egyszer használatosak. Meggyőződésünk, hogy újra és újra használatban kell lenniük, hogy a nyersanyag pazarlását megakadályozzuk. Sokat teszünk annak érdekében, hogy a termékeink újrahasznosított és megújuló anyagokból készüljenek. És ez még nem minden. Célunk, hogy a termékeinket maximális mértékben ki lehessen használni” – mondta el Márton Andrea, az IKEA fenntarthatósági felelőse.

A vállalat környezetbarát termékekkel, szolgáltatásokkal és programokkal segíti vásárlóit a környezetre gyakorolt hatásaik csökkentésében. Az IKEA külön dedikált weboldalt indít, ahol a vásárlók inspirációt, ösztönzést és információt kaphatnak az otthon fellelhető értékek azonosítására, illetve segítséget arra, hogy megfelelő döntést hozzanak a felhasználásukkal kapcsolatban. 

Az egyik legfontosabb újdonság az IKEA bútorok élettartamának meghosszabbítása kapcsán az „ingyenes online alkatrészek” szolgáltatás. 

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? A tudósok 99,9 százaléka szerint az emberi tevékenység felelős a klímaváltozásért
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam