2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Föld napján jön az új magyar zöldkötvény

A tavalyi kibocsátás sikere után 2021. április 22-én kerül sor az első 30 éves zöld intézményi kötvényaukcióra – mondta el a Portfoliónak Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.

A magyar zöldkötvény-kibocsátások fontos szakmai elismerésekben részesülnek, például a japán jenben denominált „zöld szamuráj”-kibocsátás a REIF Sustainable Finance díját nyerte el, és várható további rangos elismerés is áprilisban – húzta alá az interjúban a vezérigazgató.

A 2020-as zöldkötvény-kibocsátásokról szóló úgynevezett Allokációs Jelentés alapján a tavalyi kibocsátásokból összesen 573,7 milliárd forint bevétele származott Magyarországnak, amelyet elsősorban a fenntartható közlekedés fejlesztésére fordítottak.

2021-re a tervben 90 milliárd forint 30 éves fix kamatozású államkötvény-kibocsátás szerepel 

– mondta el Kurali Zoltán, hangsúlyozva hogy a forintzöldkötvény intézményi kibocsátás a logikus következő lépés a forint állampapírpiac és a magyarországi fenntartható kötvénypiac fejlesztése tekintetében.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam