2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdén is jól teljesít a geotermikus energia

A korábbinál 15 százalékkal magasabb, 1387 forintos célárat határozott meg a fenntartható energiatermeléssel foglalkozó PannErgy részvényeire az OTP Bank friss elemzése.

A bankház a jelentős, a hétfői záróárhoz képest 67 százalékos felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánlja a geotermikus energiát hasznosító társaság papírjait – írta meg a Világgazdaság.

Az OTP a PannErgy múlt pénteken kiadott éves jelentését követően frissítette modelljét, a magasabb célárat nagyobbrészt a szektortársak magasabb vállalatérték/EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) aránya indokolta.

A magasabb árfolyam-várakozást kisebb részben a magyar társaság idei évre betervezett kapacitásnövelő beruházásai is indokolják. 

A PannErgy árbevétele tavaly öt százalékkal 5,92 milliárd forintra nőtt. A társaság honlapja szerint a PannErgy elkötelezett híve annak, hogy Európa egyik legjelentősebb hévízi aktivitását energetikai céllal hasznosítsa. Környezetkímélő beruházásaikkal „a geotermikus hő hosszú távra a lakossági és ipari felhasználók szolgálatába állítható, ezzel jelentősen csökkentve az energetikai jellegű kiadásokat.”

A PannErgy Nyrt.  geotermikus energiaellátó központja a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben
Fotó: MTI Fotó: Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Az állami olajvállalatokat nem hatják meg a klímacélok Újabb ingatlanfejlesztő bocsát ki zöldkötvényt jövőbeli fenntartható projektjeinek finanszírozására A fenntarthatóság szem előtt tartásával nemcsak a környezet, de a lábadozó gazdaság is jól jár Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam