2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdén is jól teljesít a geotermikus energia

A korábbinál 15 százalékkal magasabb, 1387 forintos célárat határozott meg a fenntartható energiatermeléssel foglalkozó PannErgy részvényeire az OTP Bank friss elemzése.

A bankház a jelentős, a hétfői záróárhoz képest 67 százalékos felértékelődési lehetőség miatt továbbra is vételre ajánlja a geotermikus energiát hasznosító társaság papírjait – írta meg a Világgazdaság.

Az OTP a PannErgy múlt pénteken kiadott éves jelentését követően frissítette modelljét, a magasabb célárat nagyobbrészt a szektortársak magasabb vállalatérték/EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) aránya indokolta.

A magasabb árfolyam-várakozást kisebb részben a magyar társaság idei évre betervezett kapacitásnövelő beruházásai is indokolják. 

A PannErgy árbevétele tavaly öt százalékkal 5,92 milliárd forintra nőtt. A társaság honlapja szerint a PannErgy elkötelezett híve annak, hogy Európa egyik legjelentősebb hévízi aktivitását energetikai céllal hasznosítsa. Környezetkímélő beruházásaikkal „a geotermikus hő hosszú távra a lakossági és ipari felhasználók szolgálatába állítható, ezzel jelentősen csökkentve az energetikai jellegű kiadásokat.”

A PannErgy Nyrt.  geotermikus energiaellátó központja a Győr-Moson-Sopron megyei Bőnyben
Fotó: MTI Fotó: Krizsán Csaba
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam