2021. október 21., Orsolya
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímaváltozás az üzleti döntéseket befolyásoló tényezővé vált

A felső vezetők már nem külső hatásként tekintenek a klímaváltozás kockázatára, hanem úgy kezelik azt, mint amivel kapcsolatban konkrét teendőjük van, és vállalatuknak is meg kell tennie mindent a lassítás érdekében – derült ki a KPMG friss felméréséből, amelyben a világ legjelentősebb piacainak meghatározó cégvezetőit kérdezték.

A 2021 KPMG CEO Outlook Pulse eredményeinek tanúsága szerint az ESG- (Enviromental/Környezeti, Social/Társadalmi, Governance/Irányítási) szemlélet meghatározóvá vált a cégvezetők körében. A cégvezetők 89 százaléka a járvány hatására elért fenntarthatósági eredményeket szeretné megtartani, 49 százalékuk pedig szigorúbb ESG-gyakorlat bevezetését tervezi – idézte a KPMG beszámolóját a Profitline.

Az üzleti tanácsadással foglalkozó vállalat aláhúzta: azok, akik valóban transzparensen és összehasonlíthatóan kommunikálják a fenntarthatósági céljaikat és eredményeiket, versenyelőnyt élveznek. Ezért a KPMG a legfrissebb tanulmányában a világ vezető vállalatainak gyakorlatát elemzi, és egyúttal útmutatót is ad a professzionális klímastratégiák és jelentések összeállításához.

Eljött az ideje annak, hogy a cégek megfelelő mennyiségű és minőségű adattal értékeljék a beazonosított klímakockázatok negatív megelőzésére hozott akcióikat

– mutat rá a vállalat. Ezzel a megközelítéssel összhangban a ’The time has come’ című nemzetközi tanulmányuk betekintést nyújt a fenntarthatósági jelentések globális trendjeibe, valamint részletes útmutatást és ajánlást kínál a közzététel és a hiteles kommunikáció javítására.

„Dinamikus változás megy végbe a pénzügyi világban, amelyben a transzparencia hiánya, a nem riportált adatok sokkal magasabb kockázati besorolást, és így magasabb finanszírozási költségeket jelenthetnek. Vagyis a fenntarthatóság így végül stratégiai szintre kerülhet” – hangsúlyozta Szabó István, a KPMG fenntarthatósági szolgáltatásaiért felelős szenior menedzsere. 

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Őszi teendők: komposztálás, mulcsolás és megelőzés Szinte mindenhez szükségünk van rá, mégsem becsüljük meg
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam