2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fontos lépést tesz gazdasága zöldítéséért Új-Zéland

Egy új törvény elfogadása esetén Új-Zélandon a bankoknak, biztosítóknak és befektetési alapkezelőknek is jelentést kellene tenniük arról, hogy tevékenységük milyen hatással van a klímaváltozásra.

A törvény értelmében az országban működő, egymilliárd új-zélandi dollárt meghaladó eszközállománnyal bíró pénzügyi vállalatoknak közzé kell tenniük, hogy miképpen tudják a klímakockázatokat és lehetőségeket kezelni – számolt be a CNBC alapján a Portfolio.

Ezzel azt szeretnék elérni a jogalkotók, hogy még jobban beépüljön a klímavédelemért folytatott harc a pénzügyi vállalatok döntéshozatalába.

A jelentést a következő évre vonatkozóan kell elkészíteni, tehát az első jelentések majd 2023-ban jöhetnek ki, amennyiben elfogadják az új javaslatot. Az új-zélandi kormány jelentős ígéreteket tett a karbonsemlegesség elérése érdekében, amit 2025-re terveznek. Ilyen például, hogy csak zéró károsanyag-kibocsátású buszokat vesznek a közösségi közlekedésbe az évtized közepétől kezdve.

Az új-zélandi törvényjavaslathoz hasonló szabályozás lépett életbe március 10-én az Európai Unióban. Az SFDR célja a pénzügyi piaci szereplők és a pénzügyi tanácsadók által a fenntarthatósági kockázatoknak a folyamataikba való integrálása, e folyamataik során a fenntarthatóság szempontjából káros hatások figyelembevétele, valamint a pénzügyi termékek fenntarthatósági jellemzőivel kapcsolatban az átláthatóság növelése.

Neked ajánljuk
Az önellátó családok arányán múlhat, mennyire súlyosan érinti egy állam gazdaságát a klímaválság Egyre nagyobb a zöldkötvények aránya a hazai kötvénypiacon Margot és Martin Hodson: Teremtett világunk megóvása Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam