2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A logisztikai iparág fejlesztése a környezeten is segít

A logisztikai iparág a vasúttal együttműködve veheti ki részét a klímasemleges gazdaság megvalósításából – írta a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület a Logisztika napjára kiadott csütörtöki közleményében.

Közleményében a vasutas szakmai érdekképviselet kiemelte, hogy a logisztikai iparág fejlesztésénél is figyelembe kell venni az energiahatékonysági, környezettudatossági, fenntarthatósági uniós célkitűzéseket.

A klímasemlegesség eléréséhez a közlekedésből származó kibocsátások legalább kilencvenszázalékos csökkentésére van szükség 2050-ig.

Ehhez az egyéb intézkedések mellett 2030-ra vasúton kellene bonyolítani az áruszállítás legalább harminc százalékát, 2050-ig pedig a felét.

A Hungrail közleményében rámutat arra, hogy a vasút térnyerése látszólag kedvezőtlenül hat a közúti szektorra, azonban az intermodális fuvarozás növekedésével a közúti fuvarozók is profitálhatnak a vasút fejlődéséből.

Tavaly 1,7 százalékkal emelkedett a hazai intermodális (különböző közlekedési módokat kombináló) áruforgalom, ám ahhoz, hogy Magyarország teljesíteni tudja az Európai Unió klímacéljait, évente 50-100 ezer kamionnyi forgalmat kell közútról az intermodális fuvarozás felé terelni.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A jövőben nem csirkék, hanem gombák állíthatják elő a tojásfehérjét Miben áll a „közlegelők tragédiája”? – Videó Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására Meghaladta az 50 fokot a hőség egy ausztrál kisvárosban
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam