2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI

Az ALDI saját márkás üdítőinél megszünteti a hagyományos, műanyagból készült szívószálakat, a helyüket pedig újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át.

A lépéssel 70 millió szívószálnak és évente 100 tonna nem újrahasznosítható műanyagnak mond búcsút a vállalat – ismerteti a Napi.hu.

A cég eltávolítja a műanyag szívószálakat, amelyeket eddig hozzácsomagoltak a dobozos innivalókhoz. A jelentős környezeti terhelést jelentő műanyagok helyét újrahasznosítható, papírból készült verziók veszik át.

A lépéssel az ALDI 70 millió darab műanyag szívószáltól szabadul meg, ez pedig évente több mint 100 tonna nem újrahasznosítható műanyagot jelent. Az új szívószálak ráadásul FSC-tanúsítvánnyal is rendelkeznek, azaz fenntartható és felelős erdőgazdálkodásból származnak.

A boltlánc a többi terméke esetében is igyekszik csökkenteni, 2025-re egészen pontosan a jelenlegi szint felére mérsékelné a műanyag csomagolás arányát. A cég szerint jó úton haladnak, hogy 2025 végére az összes termékük csomagolása újrafelhasználható, újrahasznosítható vagy komposztálható legyen.

Az ALDI szerint egyébként a vásárlók környezetbarát termékeket szeretnének látni, és a műanyag szívószál az egyik olyan dolog, amelyről egyre inkább lemondanak, hogy így segítsék a környezetvédelmet.

Neked ajánljuk
A nagyvállalatok is lépnek a környezettudatos csomagolások felé A fogkrémgyártók is kivehetik a részüket a klímavédelemből Sok évtizede nyelik a halak a mikroműanyagot – akár egy harisnya kimosásától Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam