2021. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikeresen teljesítette klímavédelmi vállalásait a Facebook

A vállalat friss bejelentése szerint mostanra elérte célját, és száz százalékban megújuló energiaforrásból, zéró károsanyag-kibocsátás mellett működik.

A Facebook a klímasemlegesség elérését még 2018-ban tűzte ki célul, de már korábban is tudatosan ebbe az irányba tartottak. A sikerhez rengeteg nap- és szélerőműre volt szükség.

Közleményük szerint ezzel nem tekintik befejezettnek a klímaváltozás elleni küzdelmet.

2030-ra azt szeretnék elérni, hogy ne csak a saját közvetlen működésükben, de beszállítóik és üzleti útjaik tekintetében is nulla legyen a céghez kapcsolódó károsanyag-kibocsátás.

Ennek érdekében szorosan együttműködnek partnereikkel, magas színvonalú karbonsemlegesítési projektekbe fektetnek, és további technikák kialakításán is dolgoznak.

A Facebook a klímaváltozással kapcsolatos szemléletformálásban is egyre elkötelezettebb szerepet vállal. A problémának dedikált információs oldal létrehozása és a téves információk szűrése mellett az idei Föld napja keretében egy videón követhető online eseményen tudósok, aktivisták és művészek részvételével járják körül a klímaválság kihívásait és a cselekvés lehetséges útjait.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egyetlen országnak sikerülhet teljesíteni az emberiség klímavédelmi céljait Hazánkban is egyre népszerűbbek a RePoharak
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam