2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az apró autók már környezetbarát műanyagból készülnek

A játékgyártó Mattel vállalta, hogy 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra tér át az összes Matchbox kisautó, játékszett és csomagolásuk esetében.

A Matchboxot érintő vállalás annak a stratégiának a része, amely szerint 2030-ra a Mattel minden terméke és csomagolása esetében 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra vált – írta meg a Borsod24.

A Matchbox számos lépést tesz elkötelezettségének teljesítése érdekében, egyebek mellett FSC-tanúsítványú papírból és farostból készülő alternatívák alkalmazásával elindítja a műanyagmentes csomagolásra való fokozatos átállást is. 

Emellett az újrahasznosítás fokozása és a hulladék mennyiségének csökkentése érdekében újrahasznosítható alkatrészeket terveznek, az e-hulladék újrafeldolgozásának megkönnyítésére pedig a játékszettekben egyetlen, könnyen eltávolítható modulba foglalják az elektronikát. 

Ugyanakkor a fogyasztókat a How 2 Recycle címkék bevezetésével segítik a csomagolóanyagok megfelelő kezelésében.

A zöldtechnológiák és a környezettudatosság népszerűsítése mellett a Matchbox nemrég elindította Egy jobb jövő felé vezetünk elnevezésű programját, hogy a gyerekeket a játékon keresztül egy fenntarthatóbb jövő felé terelje. A márka környezetbarát megközelítésének megfelelően folyamatosan bővíti az elektromos járművek számát a portfólión belül, illetve a játékszetteket elektromosjármű-töltőkkel egészíti ki.

A játékgyártó által piacra dobott új Tesla Roadster kisautó 62,1% újrahasznosított cinkből, 1% rozsdamentes acélból és 36,9% újrahasznosított műanyagból készül Fotó: mattel.com
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: borsod24.hu
Vissza
Hírfolyam