2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb elismerésben részesült a hazai zöldkötvény

A Climate Bonds Initiative (CBI) nemzetközi nonprofit szervezet 'Climate Bonds Awards' virtuális díjátadóján Magyarországot mint szuverén zöldpiaci úttörőt díjazták – közölte a Pénzügyminisztérium.

Komoly elismerésben részesült Magyarország történetének első – tavalyi – zöldkötvény-kibocsátásáért. Az újabb elismerés azt mutatja, hogy hazánk klímavédelmi törekvéseit nemzetközi szinten is méltányolják –  mutatott rá közleményében a minisztérium. 

Az elismerést Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár vette át virtuálisan, aki egyben a magyar Zöld Kötvény Programot felügyelő Irányítóbizottság elnöke is.

A CBI 2016 óta adja át díjait, a kategóriák száma évről évre bővül, 2021-ben 23 kategóriában hirdettek nyerteseket.

Magyarország tavaly az elsők között bocsátott ki zöldkötvényt: az Államadósság Kezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ÁKK Zrt.) által 2020. június 2-án kibocsátott, euróban denominált 15 éves futamidejű – a neves díjjal most elismert – kötvényekből befolyó összegek kizárólag zöldberuházásokra használhatók fel.

Az ÁKK Zrt. 2020-ban az euró mellett japán jenben is bocsátott ki zöldkötvényeket, idén pedig április 22-én a Föld napjára zöldforintkötvények kibocsátásával készül – tájékoztatott a Pénzügyminisztérium.

Neked ajánljuk
A következő tíz évünk egy elvesztegetett évtized lesz? A körkörös megoldásokkal nem csak fenntarthatóbbak, versenyképesebbek is leszünk A szénszivárgás erősödésétől tart a Századvég Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam