2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A klímavédelem nem csak szükségszerű áldozat, egyben gazdasági lehetőség is

A Joe Biden amerikai elnök által összehívott virtuális klímacsúcs második napja az éghajlatváltozás elleni küzdelem gazdasági lehetőségeit és a technológiai innovációk szerepét járta körül. John Kerry, az Egyesült Államok klímaügyi különmegbízottja nyitóbeszédében hangsúlyozta: a világ eddigi legnagyobb piaca nyílik meg a szemünk előtt, amely több millió értékes, jól fizetett állást kínál majd.

Az Egyesült Államok, amely – Kína után – a világ második legnagyobb szén-dioxid-kibocsátója, negyven vezetőt látott vendégül az április 22–23-án megrendezett kétnapos online klímacsúcson.

John Kerry után Jennifer M. Granholm energiaügyi miniszter szólalt fel, aki elmondta, hogy

az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma 109,5 millió dollárt fordít majd olyan projektekre, amelyek támogatják a munkahelyteremtést az energiagazdaság változásai által érintett közösségekben.

A bejelentés előzménye, hogy Biden a klímacsúcs első napján ígéretet tett arról: 2030-ig a felére csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását az országban.

A virtuális rendezvény első napjához hasonlóan a részt vevő országok vezetői pénteken is klímavédelmi vállalásaikról tanúskodtak. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök azt a célt tűzte ki, hogy országa nem éget több szenet 2025-től, míg Mette Frederiksen dán kormányfő ambiciózus tervei között az szerepel, hogy Dánia hetven százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátást 2030-ig. 

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: magyarnemzet.hu
Vissza
Hírfolyam