2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számonkérnék az Amazon műanyagszennyezését

Az online kereskedelmi óriást részvényesei szólították fel a plasztiklábnyomával kapcsolatos adatok közlésére.

A részvényesek felkérték az Amazont, hogy hozza nyilvánosságra, hogy műanyag csomagolásának mekkora hányada van a környezetben, lévén szerintük a kiskereskedelmi óriás műanyagszennyezése károsíthatja a vállalat hírnevét, vagy pénzügyi szankciókkal járhatnak a szabályozási intézkedések vagy a takarítási költségek.

Decemberig várják, hogy megjelenjen egy jelentés, amely kimutatja pontosan, hogy a kiskereskedelmi óriás mennyi műanyaghulladékért felelős, és mit tesz a műanyag csomagolások csökkentése érdekében.

Az Amazon elég szűkszavú a műanyag problémájával kapcsolatban. A céget 2019-ben több mint 200 millió kilogramm műanyag csomagolási hulladék előállításával vádolta meg az Oceana nonprofit szervezet. Az Oceana szerint ebből a szemétből több mint 10 millió kilogrammnyi került be az édesvízi és tengeri ökoszisztémákba.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: androgeek.hu
Vissza
Hírfolyam