2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Számonkérnék az Amazon műanyagszennyezését

Az online kereskedelmi óriást részvényesei szólították fel a plasztiklábnyomával kapcsolatos adatok közlésére.

A részvényesek felkérték az Amazont, hogy hozza nyilvánosságra, hogy műanyag csomagolásának mekkora hányada van a környezetben, lévén szerintük a kiskereskedelmi óriás műanyagszennyezése károsíthatja a vállalat hírnevét, vagy pénzügyi szankciókkal járhatnak a szabályozási intézkedések vagy a takarítási költségek.

Decemberig várják, hogy megjelenjen egy jelentés, amely kimutatja pontosan, hogy a kiskereskedelmi óriás mennyi műanyaghulladékért felelős, és mit tesz a műanyag csomagolások csökkentése érdekében.

Az Amazon elég szűkszavú a műanyag problémájával kapcsolatban. A céget 2019-ben több mint 200 millió kilogramm műanyag csomagolási hulladék előállításával vádolta meg az Oceana nonprofit szervezet. Az Oceana szerint ebből a szemétből több mint 10 millió kilogrammnyi került be az édesvízi és tengeri ökoszisztémákba.

Neked ajánljuk
Az önellátó családok arányán múlhat, mennyire súlyosan érinti egy állam gazdaságát a klímaválság Egyre nagyobb a zöldkötvények aránya a hazai kötvénypiacon Margot és Martin Hodson: Teremtett világunk megóvása A klímaváltozás növeli a súlyos aszályok gyakoriságát Európában Egy estére akár biokutatók is lehetünk
Tovább a forrásra: androgeek.hu
Vissza
Hírfolyam