2021. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A papíralapú iroda nem csak a környezetnek, az üzletnek is árt

Ha egy cégnél papíralapon kezelnek és kinyomtatnak minden szerződést, számlát, dokumentumot, amelyet alá kell írni vagy elküldeni, akkor nemcsak az ezzel járó környezeti hatásokkal kell számolni, de jelentős időveszteséggel is.

A Portfolio szerint az összes lerakott hulladék körülbelül 26 százaléka papír – így a papíron végzett munka egyre komolyabb hatással van a környezetre. Önmagában már a papír előállítása is jelentős terhet jelent a bolygó számára, és akkor még szó sem esett az olyan járulékos folyamatok környezetkárosító hatásairól, mint az előállításhoz szükséges vízhasználat, a nyomtatás vagy a szállítás.

Egy fenntartható működésre törekvő világban fontos, hogy a vállalatok is példát mutassanak, használják a digitális formátum előnyeit, és ilyen módon tehermentesítsék a környezetet – írja közös közleményében az SDSYS és TrustChain Systems Kft.

Az elektronikus aláírással és az üzleti folyamatok digitalizálásával a papírfogyasztást közel nullára csökkenthető.

Közleményük szerint egy hagyományos papíralapon működő irodában a munkavállalók 70 százaléka minden héten tíz perc és hat óra közötti időtartamot tölt el a papíralapú dokumentumok és számlák keresésével, vagyis a heti munkaidő 15 százaléka papírtologatással telik.

A tömeges nyomtatás és a rosszul kezelt idő sokba kerül a cégeknek, de a papírmegtakarítás azonnal gazdasági megtakarítássá is válik, hiszen nem kell postára rohanni vagy futárt hívni, sem heteket várni a visszaküldésre. A digitálisan létrehozott dokumentumok gyorsan és biztonságosan kezelhetők.

Neked ajánljuk
Harmincmilliárd forintos keretösszeggel újraindul a Zöld Nemzeti Bajnokok program A tőzsdei cégek többsége fittyet hány a fenntarthatóságra A hazai ipar egyik kitörési pontja az akkumulátor-iparág Használd máshogyan: három filléres csodaszer a lakásban Lejárt a mélytengerektől kapott haladék?
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam