2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elégtelennek bizonyult a német klímavédelmi törvény

A német Szövetségi Alkotmánybíróság megállapította, hogy a jelenleg hatályban lévő szövetségi klímavédelmi törvény által vállaltak nem elegendőek.

 A testület több felperes kérésére vizsgálta meg a problémát, és arra a döntésre jutott, hogy a törvény szabadságjogokat sért azzal, hogy időben túlságosan kitolja a károsanyag-kibocsátás csökkentésének terheit – számolt be róla a Mérce.

A Szövetségi Alkotmánybíróság csütörtökön jelentette be döntését, amiben kötelezték a törvényhozókat, hogy

a következő év végéig szabályozzák részletesebben a 2030 utáni időszakra vonatkozó üvegházhatásúgáz-kibocsátás csökkentésére irányuló céljaikat.

Azt is elmondták, a fiatal felperesek szabadságjogait sérti a törvény, hiszen „visszafordíthatatlanul kitolja a magas kibocsátáscsökkentési terheket a 2030 utáni időszakra”. 

A globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 fok alá, illetve 1,5 fokra való csökkentése a jelenlegi szabályozások mellett csak egyre sürgetőbb és rövid távú intézkedésekkel valósítható meg. Ezzel tulajdonképpen csak kitolja és áthárítja a klímavédelmi korlátozások felelősségét és következményeit – mutatott rá indoklásában a bíróság.

Neked ajánljuk
Szén-dioxid szállítására alkalmas hajót épít a Mitsubishi Útiterv készült az európai építőipar klímabarát fordulatához Nem sikerült megállapodni a rászoruló országok kártérítéséről Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: merce.hu
Vissza
Hírfolyam