2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Változatlanul vonzóak a fenntartható alapok

Rekordösszegű tőke áramlott az első negyedévben a fenntarthatóságra összpontosító alapokba. Az ESG-alapok az időszak végén már közel kétezermilliárd dollárt kezeltek.

A szegmens népszerűségének robbanásszerű emelkedéséről sokat elárul, hogy az ilyen alapokban összegyűlt tőke 2020 második negyedévében haladta meg az ezermilliárd dollárt – mutatott rá a Morningstar összeállítása alapján a Növekedés.hu.

A globális fenntartható alapokba 2021 első negyedévében 185,3 milliárd dollár friss tőke érkezett, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző negyedévhez képest. 

A bővülés motorja Európa volt, amely a teljes tőkebeáramlás 79 százalékát adta.

Az Egyesült Államokban is új rekordot mértek ugyanakkor a fenntarthatóságra összpontosító alapoknál: a 21,5 milliárd dollár friss tőke érkezett a negyedévben (egy évvel korábban ez az érték a fele, 10,4 milliárd, két éve az ötöde volt).

Az ESG-befektetések népszerűsége már a pandémiát megelőzően is masszívan emelkedett – erre erősített rá a járvány. A Morningstar szerint az elmúlt évben széles körű konszenzus alakult ki az éghajlati kockázat kezelésének szükségességéről. Egyre több befektető tekinti lehetőségnek az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő zöld átállást.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Bár egyre többen aggódnak a klímaváltozás miatt, mégis egyre több autót használnak Németországban Fesztivállal ünneplik az újrateremtő kreativitást Kongóban
Tovább a forrásra: novekedes.hu
Vissza
Hírfolyam