2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Milyen a klímaváltozás íze?

A földi éghajlatban zajló folyamatok nehezen érthetők, és a bolygó jelentős részén – egyelőre – nehezen is tetten érhetők. Csakhogy a nagyobb baj elkerülésére most kéne lépnünk, ami viszont a probléma súlyának felismerése nélkül nem megy. A szemléletformálásból egy sajátos ötlettel egy amerikai sörgyártó is kivenné a részét.

A klímaváltozás az élet minden területére hatással lesz, így azt is nagyban meghatározza, hogy milyen minőségű és mennyi élelmiszer terem a földeken. A coloradói New Belgium Brewing ennek érzékeltetésére mutatta be az április 22-i Föld napja alkalmából új sörét, amely a Fat Tire nevű, karbonsemleges sörük tovább gondolása.

A Fat Tire Torched Earth (megkínzott föld) Ale egy szándékosan rossz minőségű alapanyagokból készült, pocsék ízű sör – mert lehet, hogy a jövőben már csak ilyenek állnak majd a gyártók rendelkezésére.

A Torched Earth Ale-hez  a tűzvészek vízellátásra gyakorolt hatásának megjelenítésére füstös malátákat használtak, majd olyan szárazságtűrő gabonákat kevertek hozzá, mint a köles és a hajdina, amelyek elérhetőbbek lesznek a száraz jövőben, mint az árpa. Végül a szokásos komló helyett a New Belgium a mindenütt megtalálható pitypang mellett a csomagolt komlókivonatot választotta, hogy bemutassa, milyen olcsóbb és alacsonyabb minőségű alternatívák léteznek a sörfőzésben.

Fotó: New Belgium/igenyesferfi.hu

Ennek eredményeként olyan sört kaptak, amely egy sötét, keményítős folyadék füstös aromákkal. „Valószínűleg nem nyerünk majd díjakat, de kiemeljük a klímaváltozás tétjét a sör szerelmeseinek” – írta a sörfőzde. A „különleges” sört csak április 22-én kóstolhatták meg a bátor jelentkezők.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: /igenyesferfi.hu
Vissza
Hírfolyam