2021. június 23., Zoltán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Búcsút mond a természetes gyémántoknak a Pandora

A dán ékszergyártó a jövőben megfizethetőbb, fenntartható módon, laboratóriumban előállított drágaköveket használ majd.

Új kollekciójának keddi meghirdetésekor az évi 50 ezer darab gyémántot eladó cég közölte, célja az, hogy „átalakítsa a gyémánt ékszerek piacát megfizethető, fenntartható módon előállított termékekkel”, ezért nem használ többé természetes gyémántot ékszereihez – írja a hvg.hu.

A szintetikus, nem háborús övezetekből származó gyémántok elfogadottsága egyre nő a fiatal vevők között, arra kényszerítve a cégeket, hogy nyissanak a rendhagyó gyémántok felé.

Mára ezek a gyémántok tizedannyiba kerülnek, mint a bányászott gyémántok. A Pandora által használt technológia alkalmazása során a szénhidrogéngáz keverékét  800 Celsius-fokra hevítik, ami arra készteti a szénatomokat, hogy lerakódjanak, és rétegről rétegre kristályosodjanak.

A rendhagyó ékszerkollekciót az Egyesült Királyságban mutatják be, és a következő évtől kerül a piacra.

Neked ajánljuk
Újra megmérethetik magukat a tudatos vállalatok A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására Tudtad, hogy a nyári szállásod is lehet környezettudatos? Több mint egy évig vittek ebédet a rászorulóknak Kaposváron Újabb melegrekord dőlt meg, ezúttal Moszkvában és Szentpéterváron
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam