2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre több befektető voksol a zöldvállalatokra

A fenntarthatóság fokozódó jelentőségét jól érzékelteti, hogy a legértékesebb amerikai nagyvállalatokat tömörítő S&P500 indexhez tartozó cégek közül is azokat értékelik többre a befektetők, amelyek a zöldszempontok szerint is hatékonyan működnek.

A helyzet magyarországi alakulásáról jó képet ad az ALTEO Fenntarthatósági Barométer alapját képező reprezentatív országos kutatás, amely a magyar lakosság környezetvédelemhez kapcsolódó ismereteit és magatartását térképezte fel – számolt be a Világgazdaság.

A felmérés kitért a válaszadók pénzügyekkel összefüggő attitűdjeire is. A felmérés alapján a magas végzettség és budapesti lakhely pozitív hatással van a befektetési formák ismeretére és használatára, és a fenntarthatósággal kapcsolatos elköteleződésre.

Miközben összességében a megkérdezettek 45 százalékának fontos egy vállalat megítélése szempontjából, hogy az mennyire működik fenntartható módon, a felsőfokú végzettségűek között 53 százalék, a budapesti lakosoknál pedig 55 százalék ez az arány.

A befektetés kiválasztásának fontossági sorrendjét egyébként a nyereségesség szempontja vezeti, a második helyen pedig az áll, hogyan bánik az adott cég a munkavállalóival. A válaszadók nagy többsége, 85 százaléka állította ugyanakkor azt, hogy előnyben részesíti a fenntarthatóságot is figyelembe vevő pénzügyi termékeket.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam