2022. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A zöldülésbe menekülnének a kriptovaluták

A virtuális pénzekhez kapcsolódó tetemes energiafelhasználással kapcsolatos kritikák számos befektetőt elbizonytalanítottak – egy kanadai tőzsdei cég szénkreditek vásárlásával zöldítené a rossz hírűvé vált tranzakciókat.

A Ninepoint Partners LP a világon elsőként gondoskodna a bitcoin bányászatával járó káros hatások kivédéséről. A vállalat a CarbonX-szel állapodott meg arról, hogy így a bevételeinek egyelőre nyilvánosan meg nem határozott mennyiségét úgynevezett szénkreditek vásárlására fordítja.

Az új partnerség mellett a Crypto Carbon Ratings Institute segítségével a bányászat energiaigényére vonatkozó számításokat is pontosítják.

A szénkreditek megvásárlásával a cég az amazóniai esőerdők megőrzését szolgáló célokat támogat.

A döntéssel kapcsolatban a vállalat egyik vezetője, Alex Tapscott elmondta: „néhány befektető esetleg aggódhat a bányászat környezetterhelése miatt, és így inkább nem fektetnek be a bitcoinba. Ezért mi egy megoldást ajánlunk erre a dilemmára, amely reményeink szerint megoldja a problémát”.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: kriptoworld.hu
Vissza
Hírfolyam