2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nagyvállalatok is lépnek a környezettudatos csomagolások felé

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata változtat termékei csomagolásán: a Procter & Gamble hajápolási márkáinak új csomagolása áprilistól Magyarországon is elérhető a boltokban, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy fenntartható döntéseket hozzanak, és javítsák életmódbeli szokásaikat.

A fejlesztés segítségével az európai háztartások akár 60 százalékkal csökkenthetik műanyagfogyasztásukat. A P&G Beauty ezzel a lépéssel jelentősen felgyorsította tervezett céljának elérését, azaz hogy 2030-ra felére csökkenti a samponok és balzsamok csomagolásához használt szűz műanyag felhasználását. Jelenlegi terveik szerint ezt a célt már idén, 2021 végére elérik.

„Tudjuk, hogy ez csak a kezdet, mégis úgy gondoljuk, hogy a Töltsd újra, ami jó! elnevezésű újratöltő rendszerünk valódi változást hozhat bolygónk számára. Az újratölthető termékek lehetőségével támogatni és ösztönözni szeretnénk a fogyasztókat, hogy ökológiailag tudatosabb háztartásokká váljanak.”

„Tisztában vagyunk vele, hogy termékeink számos felhasználója próbál egyre kevesebb hulladékot termelni, ezért örülünk, hogy már Magyarországon is segíthetünk nekik ebben” – mondta Justyna Ignasiak–Kretowicz, a P&G Beauty közép-európai kommunikációs igazgatója. Ennek érdekében újratölthető palackokkal segítik az átállást.

A palack 100 százalékban tartós alumíniumból készült, amely több mint 5 évig újratölthető és teljes mértékben újrafeldolgozható. A PE laminátumból készült utántöltő tasakok 60 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaznak, valamint ez az anyag is teljesen újrahasznosítható.

Az innovatív utántöltő rendszer bevezetése 200 millió európai háztartás számára teszi lehetővé a műanyagfelhasználás csökkentését, és ennek eredményeként 300 millióval kevesebb szűz műanyag flakon kerül előállításra Európában, ami évente 10 000 tonna szűz műanyag megtakarítását eredményezi.

Neked ajánljuk
Növényi alapú bankkártyával rukkolt elő az OTP Az ABB új formába hozná a kereskedelmet és az óceáni műanyagot Kevesebb műanyaggal működik a Spar logisztikai központja Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam