2021. június 22., Paulina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A nagyvállalatok is lépnek a környezettudatos csomagolások felé

A világ egyik legnagyobb, fogyasztási cikkeket gyártó vállalata változtat termékei csomagolásán: a Procter & Gamble hajápolási márkáinak új csomagolása áprilistól Magyarországon is elérhető a boltokban, lehetővé téve a fogyasztók számára, hogy fenntartható döntéseket hozzanak, és javítsák életmódbeli szokásaikat.

A fejlesztés segítségével az európai háztartások akár 60 százalékkal csökkenthetik műanyagfogyasztásukat. A P&G Beauty ezzel a lépéssel jelentősen felgyorsította tervezett céljának elérését, azaz hogy 2030-ra felére csökkenti a samponok és balzsamok csomagolásához használt szűz műanyag felhasználását. Jelenlegi terveik szerint ezt a célt már idén, 2021 végére elérik.

„Tudjuk, hogy ez csak a kezdet, mégis úgy gondoljuk, hogy a Töltsd újra, ami jó! elnevezésű újratöltő rendszerünk valódi változást hozhat bolygónk számára. Az újratölthető termékek lehetőségével támogatni és ösztönözni szeretnénk a fogyasztókat, hogy ökológiailag tudatosabb háztartásokká váljanak.”

„Tisztában vagyunk vele, hogy termékeink számos felhasználója próbál egyre kevesebb hulladékot termelni, ezért örülünk, hogy már Magyarországon is segíthetünk nekik ebben” – mondta Justyna Ignasiak–Kretowicz, a P&G Beauty közép-európai kommunikációs igazgatója. Ennek érdekében újratölthető palackokkal segítik az átállást.

A palack 100 százalékban tartós alumíniumból készült, amely több mint 5 évig újratölthető és teljes mértékben újrafeldolgozható. A PE laminátumból készült utántöltő tasakok 60 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaznak, valamint ez az anyag is teljesen újrahasznosítható.

Az innovatív utántöltő rendszer bevezetése 200 millió európai háztartás számára teszi lehetővé a műanyagfelhasználás csökkentését, és ennek eredményeként 300 millióval kevesebb szűz műanyag flakon kerül előállításra Európában, ami évente 10 000 tonna szűz műanyag megtakarítását eredményezi.

Neked ajánljuk
Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Térképre kerültek a világ legszennyezőbb folyói Ukrajna betiltja a műanyag zacskókat A belga bíróság szerint az elégtelen klímapolitika az emberi jogok megsértését jelenti Itt a nyári menetrend: nem kell ahhoz autó, hogy eljuss a tóhoz!
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam