2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Allianz is egyre többet fektet a zöldszektorba

Az Allianz-csoport nemrégiben hozta nyilvánosságra 20. fenntarthatósági jelentését, amelyben a 2020-as pénzügyi évre vonatkozó környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási eredményeit, valamint fenntarthatósági stratégiáját és céljait vázolta fel.

Az Allianz-csoport 2020-ban mintegy 6,8 milliárd eurót fektetett összesen 116 szél- és naperőműparkba, így továbbra is fontos befektető az energiaátállás terén. A vállalat minősített zöldépületekbe történő befektetései emellett 14,6 milliárd euróról 18,3 milliárd euróra ugrottak, a befektetési portfólióban szereplő fenntartható pénzügyi termékek volumene pedig csaknem 10 milliárd euróval, 39,3 milliárd euróra nőtt.

Emellett a cég úgy próbál eleget tenni a fenntarthatósággal kapcsolatos igényeknek, hogy környezetvédelmi vagy társadalmi szempontból is előnyös biztosítási megoldásokat és fenntartható pénzügyi termékeket kínál.

Meg akarjuk védeni az ügyfeleinket az éghajlatváltozás egyre nagyobb kockázataitól, másrészt már a jelenben ki szeretnénk építeni a fenntartható gazdasághoz vezető utat

– mondta Line Hestvik, az Allianz-csoport fenntarthatósági vezérigazgató-helyettese.

A fentiek mellett a szénalapú üzleti modellekkel kapcsolatos elképzelések is változtak az Allianznál. Ennek egyik eleme, hogy 2023-tól nem köthetnek vagyon- és felelősségbiztosítást és nem kaphatnak finanszírozást azok a vállalatok, amelyek új szénbányák nyitását tervezik.

Ugyanez vonatkozik azokra az energetikai vállalatokra, amelyek új széntüzelésű erőműveket építenek, éves energiatermelésük több mint 25 százaléka származik szénből, illetve évente öt gigawattnál több energiát termelnek szénből, valamint azokra a szolgáltatókra, amelyek bevételének több mint 25 százaléka szénből származik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: greendex.hu
Vissza
Hírfolyam