2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén a közlekedés és a hulladékkezelés területéről érkező startupok sziporkáztak az MVM versenyén

Az MVM EDISON startupverseny története során már több mint 700 pályázat került a zsűri asztalára. Idén rekordszámú, több mint 260 beérkezett pályamunka közül kiválasztott nyolc döntős csapat közül hirdetett győzteseket a szakmai zsűri.

Idén már két projektérettségi fázisban, számos újragondolt kategóriában – többek közt az iparág jövőjét meghatározó megoldások, fintechfejlesztések vagy a jövő otthonait, városait forradalmasító ötletek –, valamint nemzetközi nevezési lehetőség mellett jelentkezhettek a csapatok – számolt be róla a Hírtv.

Az idei döntőbe jutó nyolc csapat egy intenzív, két hónapos képzésen vehetett részt, amelyen az MVM-csoport inkubátorcége, a Smart Future Lab Zrt. szakértői nyújtottak támogatást abban, hogy az ötletfázisnál tartó projektek befektetésre érett, „startup-ready” termékké, szolgáltatássá nőhessék ki magukat. Az érettebb fázisban jelentkező csapatok pedig a MVM-csoporttal lehetséges együttműködés koncepcióját prezentálták a zsűri előtt.

A legjobbnak választott első három helyezett csapat akár 50 millió forint értékű magvető befektetéshez juthat az MVM-csoporttól.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is az online térben megrendezett döntő ötletfázis kategóriájában az első helyen az autózás helyett kerékpározásra ösztönző applikációt kínáló Ethicoin végzett, a csapattagok ötmillió forint támogatásban részesültek.

A második helyezett az Tourmix csapata lett, sharing economyn alapuló házhoz szállító szolgáltatásával, ők hárommillió forint támogatást kaptak. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a GreenIT csapata állhatott fel, amely a komposztálás új módját megteremtő innovációjával érdemelte ki az egymillió forint jutalmat.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam