2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Google is újabb lépéseket tesz a fenntarthatóság felé

A vállalat a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése érdekében a mozgatható munkafolyamatokat olyan adatközpontokba helyezte át, amelyek károsanyagkibocsátás-mentesen üzemelnek.

A Google rendelkezik egy intelligens platformmal, amely előrejelzéseket tesz arra vonatkozóan, hogy egy adott hálózat mennyire támaszkodik olyan energiaforrásokra, amelyek sok szén-dioxidot bocsátanak ki, így pontosan tudnak tervezni az értékekkel, és ennek megfelelően hozhatnak döntéseket.

A rendszer óránként végez számításokat, melyekben megvizsgálja, hogy az adott pillanatban globálisan hol a legnagyobb az energiafogyasztás, és a feladatellátást olyan helyekre mozgatja, ahol az energia könnyebben és tisztábban elérhető.

Ezt egy „logikus előrelépésnek” nevezték, hiszen közelebb kerültek ahhoz a céljukhoz, hogy 2030-ra elérjék a teljes szén-dioxid-mentességet.

Az óriásvállalat a legtöbb központjában megújuló energiaforrásokat használ, főként nap- és szélenergiát. Emellett nemrégiben jelentették be, hogy a Fervóval együttműködésben egy geotermikus energiára összpontosító projektet valósítanak meg, így a tervek szerint a vállalat teljesen le fog tudni mondani a fosszilis üzemanyagokról.

Neked ajánljuk
Fenntartható számlacsomagot kínál a Takarékbank A trópusi erdők kivágása milliók számára teszi még küzdelmesebbé a megélhetést Egy kultikus fenyőfa mesébe illő megmenekülése A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam