2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Google is újabb lépéseket tesz a fenntarthatóság felé

A vállalat a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése érdekében a mozgatható munkafolyamatokat olyan adatközpontokba helyezte át, amelyek károsanyagkibocsátás-mentesen üzemelnek.

A Google rendelkezik egy intelligens platformmal, amely előrejelzéseket tesz arra vonatkozóan, hogy egy adott hálózat mennyire támaszkodik olyan energiaforrásokra, amelyek sok szén-dioxidot bocsátanak ki, így pontosan tudnak tervezni az értékekkel, és ennek megfelelően hozhatnak döntéseket.

A rendszer óránként végez számításokat, melyekben megvizsgálja, hogy az adott pillanatban globálisan hol a legnagyobb az energiafogyasztás, és a feladatellátást olyan helyekre mozgatja, ahol az energia könnyebben és tisztábban elérhető.

Ezt egy „logikus előrelépésnek” nevezték, hiszen közelebb kerültek ahhoz a céljukhoz, hogy 2030-ra elérjék a teljes szén-dioxid-mentességet.

Az óriásvállalat a legtöbb központjában megújuló energiaforrásokat használ, főként nap- és szélenergiát. Emellett nemrégiben jelentették be, hogy a Fervóval együttműködésben egy geotermikus energiára összpontosító projektet valósítanak meg, így a tervek szerint a vállalat teljesen le fog tudni mondani a fosszilis üzemanyagokról.

Neked ajánljuk
A vállalatok többsége számára már magától értetődő, hogy a környezeti hatásairól is beszámol, de azért még van tere a fejlődésnek Így próbálja zöldíteni működését a Starbucks Már Magyarországon is elérhető a vegán KitKat Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: mandiner.hu
Vissza
Hírfolyam