2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Lenovo a gazdaságilag is kifizetődő környezetvédelmi megoldásokban hisz

Az informatikai vállalat vezetője szerint a Lenovo stratégiája arra irányul, hogy segítse az ipar környezetbarát, társadalmilag hasznos és gazdaságilag kifizetődő fejlődését.

Az extrém időjárás és a környezeti katasztrófák nem ismernek határokat, ezért a világ országainak és a különböző országok nagyvállalatainak össze kell fogniuk a kérdésben – fejtette ki Yuanqing Yang, a Lenovo vezérigazgatója egy kerekasztal-beszélgetésen.

Mint fogalmazott, ha tényleg komolyan gondoljuk a fenntartható növekedés ideológiáját, akkor mindent meg kell tennünk az ökológiai lábnyomunk és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, de úgy, hogy közben a gazdasági érdekeket sem felejtjük el – ez az igazi kihívása a Covid utáni fellendülésnek.

A Lenovo vezetője szerint a zöldinnováció nemcsak környezeti és társadalmi szinten hoz hasznot, hanem gazdaságilag is kifizetődő.

A vezérigazgató szavait a Lenovo több fejlesztése is alátámasztja. Ilyen például az a hűtési technológia, amelynek köszönhetően az adatközpontok energiafelhasználása akár negyven százalékkal is csökkenhet a teljesítmény szinten tartása mellett.

Az úgynevezett LAPS-rendszerrel, amely a gyártási folyamatokat felügyeli, a Lenovo Anhujban található gyára összesen annyi energiát spórol, amelynek előállításához kétezer tonna szén-dioxidra lenne szükség. Emellett a csomagolási technikák fejlesztéséért és újrahasznosított anyagok bevezetéséért is sokat tesz a vállalat – írja a Manufacturing Global nyomán az Autopro.hu.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: autopro.hu
Vissza
Hírfolyam