2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdei vállalatoknak világszerte szembe kell nézniük a klíma jelentette fenyegetésekkel

Hamarosan létrejöhet egy olyan globális egyezmény, amely minden tőzsdén forgó vállalatot arra kötelezne, hogy közzétegye, milyen kockázatnak van kitéve a klímaváltozás miatt –mondta el a Financial Timesnak a francia központi bank elnöke.

François Villeroy de Galhau nyilatkozata szerint sokkal gyorsabban haladnak az egyeztetések a kormány és a jegybank között a klímakockázatok közzétételéről, így várakozásai szerint az ENSZ novemberi klímacsúcsán már megszülethet az erről szóló nemzetközi egyezmény.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a tőzsdén forgó cégekre vonatkozó közzétételi kötelezettségnek szerinte kötelezőnek kellene lennie.

A francia bankoknak és biztosítóknak már évek óta közzé kell tenniük a klímaváltozásra gyakorolt hatásukat, az Egyesült Királyságban pedig hasonló közzétételi kötelezettséget 2025-től írnának elő a tőzsdén jegyzett cégeknek.

Neked ajánljuk
Új utak nyílhatnak a szén-dioxid gazdasági hasznosítására A klímaváltozás kockázatait a tőkepiacok döntő többsége még nem árazta be Nem csak a vállalatok működésében, az irodai terekben is hódít a zöld Még az Antarktiszra is eljutnak invazív fajok a világ minden tájáról 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam