2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdei vállalatoknak világszerte szembe kell nézniük a klíma jelentette fenyegetésekkel

Hamarosan létrejöhet egy olyan globális egyezmény, amely minden tőzsdén forgó vállalatot arra kötelezne, hogy közzétegye, milyen kockázatnak van kitéve a klímaváltozás miatt –mondta el a Financial Timesnak a francia központi bank elnöke.

François Villeroy de Galhau nyilatkozata szerint sokkal gyorsabban haladnak az egyeztetések a kormány és a jegybank között a klímakockázatok közzétételéről, így várakozásai szerint az ENSZ novemberi klímacsúcsán már megszülethet az erről szóló nemzetközi egyezmény.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a tőzsdén forgó cégekre vonatkozó közzétételi kötelezettségnek szerinte kötelezőnek kellene lennie.

A francia bankoknak és biztosítóknak már évek óta közzé kell tenniük a klímaváltozásra gyakorolt hatásukat, az Egyesült Királyságban pedig hasonló közzétételi kötelezettséget 2025-től írnának elő a tőzsdén jegyzett cégeknek.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam