2021. szeptember 17., Zsófia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdei vállalatoknak világszerte szembe kell nézniük a klíma jelentette fenyegetésekkel

Hamarosan létrejöhet egy olyan globális egyezmény, amely minden tőzsdén forgó vállalatot arra kötelezne, hogy közzétegye, milyen kockázatnak van kitéve a klímaváltozás miatt –mondta el a Financial Timesnak a francia központi bank elnöke.

François Villeroy de Galhau nyilatkozata szerint sokkal gyorsabban haladnak az egyeztetések a kormány és a jegybank között a klímakockázatok közzétételéről, így várakozásai szerint az ENSZ novemberi klímacsúcsán már megszülethet az erről szóló nemzetközi egyezmény.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a tőzsdén forgó cégekre vonatkozó közzétételi kötelezettségnek szerinte kötelezőnek kellene lennie.

A francia bankoknak és biztosítóknak már évek óta közzé kell tenniük a klímaváltozásra gyakorolt hatásukat, az Egyesült Királyságban pedig hasonló közzétételi kötelezettséget 2025-től írnának elő a tőzsdén jegyzett cégeknek.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Európai Mobilitási Hét: kedvezményt ad a zöld rendszámosoknak a miskolctapolcai élményfürdő Dobj le 100 kilót! – karbonkalkulátorral és jó tanácsokkal a füstmentes jövőért
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam