2021. június 19., Gyárfás
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tőzsdei vállalatoknak világszerte szembe kell nézniük a klíma jelentette fenyegetésekkel

Hamarosan létrejöhet egy olyan globális egyezmény, amely minden tőzsdén forgó vállalatot arra kötelezne, hogy közzétegye, milyen kockázatnak van kitéve a klímaváltozás miatt –mondta el a Financial Timesnak a francia központi bank elnöke.

François Villeroy de Galhau nyilatkozata szerint sokkal gyorsabban haladnak az egyeztetések a kormány és a jegybank között a klímakockázatok közzétételéről, így várakozásai szerint az ENSZ novemberi klímacsúcsán már megszülethet az erről szóló nemzetközi egyezmény.

Az interjúban beszélt arról is, hogy a tőzsdén forgó cégekre vonatkozó közzétételi kötelezettségnek szerinte kötelezőnek kellene lennie.

A francia bankoknak és biztosítóknak már évek óta közzé kell tenniük a klímaváltozásra gyakorolt hatásukat, az Egyesült Királyságban pedig hasonló közzétételi kötelezettséget 2025-től írnának elő a tőzsdén jegyzett cégeknek.

Neked ajánljuk
Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H Konferencia a zöldpénzügyek és -gazdaság európai kérdéseiről Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam