2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén a Lidl érdemelte ki a Deloitte Zöld Béka Díját

A Deloitte Magyarország 20. alkalommal hirdette meg a Zöld Béka Díjat, amely a nem pénzügyi jelentések készítése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalatok elismerésére szolgál. A könyvvizsgáló cég pályázatán a Lidl Magyarország nyerte el a Legjobb Fenntarthatósági Jelentés Díjat.

A németországi alapítású diszkontlánc magyar leánya nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden területen felelős vállalatként működjön. Az elkötelezettségét jól jelzi, hogy – a hazai diszkontláncok közül elsőként – 2020 novemberében az áruházlánc kiadta első magyarországi Fenntarthatósági Jelentését, amelyben a 2018/2019-es gazdasági évekre vonatkozóan mutatja be fenntarthatósági teljesítményét – ez a jelentés ért díjat a Deloitte független szakmai zsűrijénél.

„A Lidl első alkalommal készített jelentése kiemelkedően jól strukturált, széles körű, a vállalat minden működési területére (üzletek, logisztikai központok, központi irodaház) és helyszínére kiterjedt.”

– értékelte a díjazott jelentést Márta Irén, a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlesztésért (BCSDH) ügyvezetője, a Zöld Béka Díj zsűrijének elnöke.

Fotó: RickRichards/Wikimedia Commons/CC BY

„A fenntarthatóságot a teljes értéklánc mentén értelmezzük, az alapanyagok megtermelésétől a vásárlókkal való kapcsolatig” – közölte Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Az elnyert díj kapcsán elmondta, hogy kiemelten fontosnak tartják a fenntartható alapanyag-beszerzést, a magyar beszállítók támogatását, a műanyaghasználat csökkentését, felelős munkáltatóként a folyamatos bérfejlesztést.

Kiemelt figyelmet fordítanak az energia- és környezettudatos működésre, arra, hogy fenntartható módon fejlesszék áruházaikat és logisztikai központjaikat, munkafolyamataikat és technológiájukat, társadalmi felelősségvállalási programjukban pedig kiemelt figyelmet fordítanak a hátrányos helyzetű gyermekek és családok segítésére, az egészséges életmód és a felelős állattartás előmozdítására.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam