2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tehetős brit családokat igyekeznek rábírni a klímavédelem finanszírozására

A Környezetvédelmi Finanszírozói Hálózat a G7 csúcstalálkozójára időzített felhívása szerint 2025-ig 1 milliárd eurót várna a száz leggazdagabb brit családtól.

„Kritikus ponthoz érkeztünk, összehangolt és radikális akció nélkül a szélőséges időjárás, a romló életkörülmények és a természetpusztulás trendjei felgyorsulnak” – idézi a szervezet levelét a The Guardian alapján a hvg.hu.

A száz címzett között sok olyan név és család szerepel, amelyek nagy valószínűséggel befektetőként vagy másképp komoly kapcsolatban állnak olyan iparágakkal, amelyek szén-dioxid-kibocsátása igen magas.

A levél szerzőinek célja, hogy felhívják az érintettek figyelmét: hagyjanak fel azokkal az üzleti gyakorlatokkal, amelyek következtében komoly kár éri a környezetet. Egyúttal felszólították a száz legnagyobb jótékonysági szervezetet is, hogy helyezzék tevékenységük középpontjába a klímaváltozást és a biodiverzitási válságot.

A levél nem tartalmaz konkrét összegeket, de a megfogalmazói remélik, hogy a következő öt évben összejön az 1 milliárd font. A szigetország jótékonysági és emberbaráti szervezetei jelenleg a forrásaiknak mindössze 4 százalékát költik környezetvédelmi célokra.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam