2021. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható vállalatok hitelezésére törekszik a K&H

A szénerőművek hitelezése már eddig is feketelistán volt a banknál, befektetési és hitelezési stratégiájuk átvizsgálása után most tovább szigorítanak.

Az idei évtől klímasemlegesen működő K&H a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény céljaihoz igazodva tovább szigorította az éghajlattal kapcsolatos vállalásait. Nemcsak a saját, környezetre gyakorolt hatását szabályozza, hanem a lakosság és a vállalatok fenntartható növekedését, gyarapodását is ösztönzi – ismertette a Napi.hu.

A döntés értelmében a bank a jövőben kiemelten kezeli a megújuló energiaforrások finanszírozását, segíti a cégek fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteit és elkötelezettségét, és tovább szélesíti a felelős befektetési termékek körét.

nem csak a környezetnek kedvező

„A fenntarthatóság középpontba állítása messze túlmutat környezetünk védelmén. A vállalatok számára versenyelőnyt és ezzel komoly gazdasági hasznot, a lakosság számára pedig egy kedvező befektetési lehetőséget is jelent” – tájékoztatott Suba Levente üzleti banki hálózatfejlesztési vezető.

Fotó: MTVA/Jászai Csaba

A K&H azzal együtt, hogy beszüntette a széntüzelésű erőművek finanszírozását, a piacvezetők egyike a megújuló energiaforrások létesítésének támogatásában. 2021 első negyedévének végére 70 milliárd forint értékben nyújtott ilyen jellegű hitelt, többek között mindegy 242 MW teljesítményű naperőmű kivitelezésére, ami a teljes hazai kapacitás több mint 15 százalékát jelenti.

További céljuk, hogy az energiaipari beruházásokból álló portfólió 65 százalékban megújuló energiát tartalmazzon.

Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalomra történő átállás elősegítése érdekében a pénzügyi szolgáltatások terén is előnyt élveznek a fenntartható megoldások. A kereskedelmi ingatlanok hitelezésében például már 85 százalékkal – mintegy 50 milliárd forint értékben – szerepelnek azon a projektek, amelyek zöld épületminősítéssel rendelkeznek.

Neked ajánljuk
Az AVON is igyekszik alakítani a környezeti lábnyomán A megújuló energia felé fordul az IKEA A sivatag közepén építene várost egy amerikai milliárdos Egységes töltőkkel csökkentené a kényelmetlenséget és a készülékek környezeti lábnyomát az unió Látványos installáció derített fényt a telepes medúzák megejtő és pótolhatatlan világára
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam