2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság

A Free Lives fejlesztői legújabb alkotásukban a városmenedzselő játékokból merítenek, de visznek bele egy kis üdítő csavart.

Lényegében egy „fordított városépítő” játékról van szó: a Terra Nil egy kietlen pusztaságban veszi kezdetét, majd ahogy a játékos építkezik, a természet is lassanként visszatér.

A játék céja kettős: egy fenntartható város létrehozása és a környezet meggyógyítása, amihez hozzátartozik a biodiverzitás helyreállítása és a már felesleges épületek újrafelhasználása is.

A játékosok magunk választhatják meg a stratégiájukat, amellyel megközelítik a különböző kihívásokat – és mint az előzetesből látszik, egy-egy rossz lépés komolyan vissza is veti a környezetbarát város építésében szerzett eredményeiket.

Forrás: DevolverDigital/youtube.com
Neked ajánljuk
A levegőtisztító pad és a levegőszennyezésből készülő tinta is bemutatkozik a fenntarthatósági expón A klímaváltozás nem veszélyezteti az emberiség jóllétét? Törökország ratifikálta a párizsi klímavédelmi egyezményt A globális felmelegedés több vesebetegséghez vezethet Kapszulákból származó kávézacc táplálja a pannonhalmi levendulamezőket
Tovább a forrásra: gamekapocs.hu
Vissza
Hírfolyam