2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot

Homolya Péter, az ecofoil.hu kitalálója, alapítója és tulajdonosa 20 éve foglalkozik stretchfóliákkal, de megelégelve a hulladéktermelést, változást akart: egy olyan fóliát, amely hatékonyabb, ezért segíthet a nyersanyagpazarlás és a szeméttermelés csökkentésében.

Az Ecofoil innovatív fejlesztés eredménye. Egy 500 mm széles, új generációs, erős, ipari csomagolóanyag. A technológiát egy éve fejlesztettek ki Németországban: a 10 mikron vastagságot 5 rétegből ragasztják össze, ezért nagyon jól bírja a terhelést. Erős és egyúttal gazdaságos is, ami jelentős mennyiségű csomagolóanyag megspórolását segíti elő – ismertette a ProfitLine.

„Sajnos még az Ecofoil sem olyan fólia, amit, ha elások a kertben, lebomlik, és egy hét múlva nincs ott semmi. Ez is nagyon nehezen tűnik el a természetből, több száz év kell hozzá, hogy megsemmisüljön. Viszont az a fő előnye – a 30 éve használatban lévő fóliákkal szemben –, hogy ebből sokkal, de sokkal kevesebb kell” – mondta el a cégvezető.

„Ha valaki a környezetbarát stretchfóliára vált, akkor 60%-kal kevesebb hulladék keletkezik, mert kisebb súlyú fóliát kell felhasználnia.”

A hagyományos, normál fóliák 23 mikron vastagságúak, az Ecofoil viszont mindössze 10 mikron vastag – így előállításához 60 százalékkal kevesebb nyersanyagra van szükség. „Szeretnénk elérni, hogy a felhasználók környezettudatosabbak legyenek a csomagolóanyagok terén. Egy átlagos cég éves fóliahasználata – a hagyományos fóliából – 5-6 tonna. Ezzel szemben az Ecofoil használata esetén csak 2,4 tonna – mutatott rá Homolya Péter.

A cégvezető számítása szerint három hónap alatt 125 tonnával kevesebb hulladék került ki összesen azokból a gyárakból és üzemekből, amelyekben már a környezetbarát Ecofoil stretchfóliát használják. 

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: profitline.hu
Vissza
Hírfolyam