2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Már az ikonikus baba is óceáni hulladékból készül

A „Barbie Loves The Ocean” (Barbie szereti az óceánt) kollekcióhoz a Mattel egy műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó céggel fogott össze, az alapanyagot pedig Mexikó  műanyaggal erősen szennyezett Baja-félszigetéről szerzik be.

Az új kollekció három különböző kinézetű Barbie babával érkezik. A játékgyártó cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra: azt ígérik, hogy 2030-ig valamennyi termékükben és csomagolásában 100 százalékban újrahasznosított, újrahasznosítható vagy bioalapú műanyagot használnak majd.

Májusban elindították a Mattel Playback nevű programot, amely arra ösztönzi a vásárlókat, hogy régi Mattel játékaikat küldjék vissza a gyártónak, hogy azokat újra felhasználhassák a jövőbeli játékokhoz.

Emellett pedig a Mattel YouTube-on futó vlogsorozatában „Barbie megmutatja, hogyan védhetjük meg mindannyian a bolygót”. Ugyanis ahhoz, hogy valóban megmutassuk a következő generációnak, hogy bármilyenek lehetnek, nekünk meg kell tennünk a magunk részét a Föld védelméért, a környezeti hatások csökkentéséért és a fenntartható mindennapi magatartás népszerűsítéséért – mutatott rá Lisa McKnight, a Mattel alelnöke.

Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Beváltotta az MNB reményeit a Zöldotthon program Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam