2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

1 milliárd dolláros összefogás indíthatja be a megújuló befektetéseket a világ elmaradott térségeiben

Az IKEA és a Rockefellerek alapítványa egyenként 500 millió dollárral indítja el azt az alapot, amely olyan országokban szeretné ösztönözni a megújuló energiás befektetéseket, mint India, Nigéria és Etiópia.

A két alapítvány abban bízik, hogy az új alapon keresztül képesek lesznek több mint 10 milliárd dollár értékű megújulóprojekteket finanszírozni, és ezáltal több mint egymilliárd embert tudnak kiemelni az energiaszegénységből – számolt be a hírről a Financial Times alapján a Portfolio.

A cél, hogy a hiányzó összeget más, nemzetközi fejlesztési ügynökségektől vonzzák be az alapba még idén.

Az alapítványok abban bíznak, hogy ezekkel a beruházásokkal két fontos veszéllyel szemben is fel tudják venni a küzdelmet a fejlődő országokban: a szegénységgel és a klímaváltozással.

A tervek szerint nem központosított nagy projekteket, inkább kisebb, elosztott megújuló energiás projekteket finanszíroznának az alapból, például mini napenergiás projekteket vagy kisebb vízenergiával működő fejlesztéseket.

A két alapítvány amellett, hogy egymilliárd embert szeretne kiemelni az energiaszegénységből, azt is célul tűzte ki az évtized végére, hogy egymilliárd tonnányi szén-dioxid-kibocsátástól mentesítse a Földet. Elmondásuk szerint a pandémia két évtizeddel vetette vissza a szegényebb országok fejlődését, nagy igény van tehát a gazdasági növekedés előmozdítására, de környezetbarát úton.

Neked ajánljuk
Fenntartható Gasztronómia Díjat alapított a METRO A környezetbarát irodák bérlőit elsősorban a rezsimegtakarítás foglalkoztatja A háború felgyorsíthatja a zöldfordulatot Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam