2021. július 31., Oszkár
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újrahasznosított plasztikkal zöldülhet tovább a Lego

A Lego-csoport bejelentése szerint elkészült az első, eldobott PET-palackokból előállított kocka prototípusa. Most először alkalmaztak sikerrel újrahasznosított anyagot a cég szigorú minőségi és biztonsági feltételeinek is megfelelő építőelemek gyártására.

Ugyanakkor a vállalat közleménye szerint még sok időbe telik, mire az újrahasznosított kockák a Lego-dobozokban is megjelenhetnek. A kutatók tovább tesztelik és fejlesztik a PET-formulát, azután dönthetnek a próbagyártásról – idézi a hvg.hu.

Az újrahasznosított kocka prototípusa a Lego-csoport legújabb, fenntarthatóságot elősegítő fejlesztése.

Forrás: Brick Fanatics/facebook.com

2020-ban a cég bejelentette, hogy eltávolítja az egyszer használatos műanyagot a termékek dobozaiból, 2018-ban pedig megkezdte a fenntartható forrásból származó, cukornádalapú elemek gyártását.

Fotó: Sunny Ripert/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Csaknem teljesen újrahasznosítható porszívóval rukkolt elő az Electrolux Újabb multinacionális vállalat vág bele a papírflakon kipróbálásába Romániának feladták a leckét az egyszer használatos műanyagok Olaszországi extrémek: úgy hullott az égből a jég, mint a kavics Az ausztrál bozóttüzek erősebben hűtötték a klímát, mint a koronavírussal járó leállás
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam