2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Vodafone Európában már kizárólag megújuló energiaforrásból működik

A Vodafone bejelentette, hogy teljesítette azon vállalását, miszerint európai működésének energiaellátását mostantól 100 százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi – beleértve a mobil-, illetve vezetékes hálózatok, az adatközpontok, a kiskereskedelmi egységek, valamint az irodák energiaigényét.

A vállalást az európai leányvállalatok közül a Vodafone Magyarország teljesítette először, jóval a cégcsoport többi leányvállalata előtt: a magyar leányvállalat ügyfelei már 2020 októbere óta környezettudatos, megújuló energián alapuló szolgáltatásokat élvezhetnek – írta meg a 24.hu.

A vállalat egy éve jelentette be, hogy legkésőbb 2021 júliusáig 100 százalékban megújuló energiával fogja üzemeltetni európai hálózatát, ezáltal egy olyan zöldenergiával működő hálózatot létrehozva, amely a jövőben is fenntartható módon fog növekedni.

A Vodafone Magyarország mellett a vállalást a többi európai leányvállalat is teljesítette, így már a teljes európai Vodafone-hálózat és a vállalatcsoport működéséhez szükséges egyéb villamosenergia-szükségleteket is megújuló energiából fedezik.

A Vodafone szeretné, hogy ugyanez a paradigmaváltás 2025-ig Afrikában is végbemenjen. A most bejelentett átalakulás a vállalat szerint kulcsfontosságú, hiszen ezzel hatalmas lépést tesznek a 2030-as vállalásuk irányába, miszerint a cég karbonlábnyomát nettó nullára csökkenti, és ezt 2040-ig a teljes beszállítói és partnerhálózatára is kiterjeszti.

Fotó: Kārlis Dambrāns/flickr.com/cc by
Neked ajánljuk
Hogyan kezelik a klímaváltozás kockázatait a pénzügyi világ innovátorai? Ismét várja a fenntartható vállalkozások jelentkezését a Generali Zöldáramot szolgáltató elektromosautó-töltőket telepítenek országszerte Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam